След 28-ия кръг в Бундеслигата Хамбургер ШФ остана на последно място. Клубът, който до момента е единственият, участвал във всички сезони на Бундеслигата, върви към изпадане, а това води и до огромни нерви сред футболистите.

Вестник "Билд" разкри, че на почивката на двубоя с Волфсбург, загубен с 0:2, в съблекалнята на тима се е стигнало и до здрав бой.

Спорът е възникнал между Валон Бехрами и Йоан Джуру, които са се скарали жестоко за представянето си през първата част. На френски двамата са си викали, след което са размахали юмруци. Според информацията, боят е бил сериозен като в крайна сметка и двамата са били на земята и е трябвало да бъдат разделени от съотборниците си. В съблекалнята са летели и столове.

Любопитен факт е, че Бехрами и Джуру са швейцарски национали като са играли заедно и в юношеските формации на Швейцария и са считани за добри приятели.

За боя призна и президентът на ХШФ Дитмар Байерсдорфер. "Това бе един емоционална конфронтация. Беше обсъдено. Изяснено е. Който нарушава дисциплината, трябва да бъде наказан."