Вторият в Бундеслигата Волфсбург без проблеми взе гостуването си на отбора с най-слабо нападение в германския шампионат – Хамбургер. „Вълците“ се наложиха с 0:2 в срещата от 28-ия кръг, като особено вторият гол във вратата на Рене Адлер беше истински триумф на отборната игра.

Обичайният голмайстор за „зелено-белите“ Бас Дост този път не се разписа, но за сметка на това се отчете с асистенции за Джошуа Гилавоги и Даниел Калиджури. Домакините от своя страна направиха меко казано слаб опит да подобрят головата си сметка – 16 попадения от началото на кампанията – като нито един от общо 5-те им изстрела за 90-те минути не попадна в очертанията на вратата.

Тимът на Дитер Хекинг рано-рано си осигури спокойствие в срещата, като откри в 10-ата минута. Централният бранител Клебер игра изключително разсеяно с топката и Гилавоги му я отне почти без усилие. Халфът набързо направи двойно подаване с Дост и излезе сам срещу Адлер по диагонала, а после нанесе плътен шут в далечния ъгъл за 1:0.

Волфсбург продължи да диктува темпото и до почивката имаше още един идеален шанс да си осигури по-комфортен аванс. В 42-ата минута португалското крило Виейриня изпрати великолепен шут от границата на наказателното поле, но Адлер беше последна преграда.

След паузата играта доста загрубя, като в безсилието си домакините често спираха атаките на противника с нарушения. В 73-ата минута те нямаха какво да сторят при страхотното разиграване за второто попадение. Даниел Калиджури измъкна топката отляво и направи двойно подаване със съотборник, за да влезе в наказателното поле, където играта на едно докосване продължи. Германецът продължи към Дост, който пък с гръб към вратата и пред Адлер с пета му остави да вкара на празна врата.

Нервите накрая съвсем взеха превес и Хамбургер завърши мача в намален състав, след като Йоан Джуру си изкара втори жълт картон с неспортсменска проява и пое към съблекалните.

Успехът запази 10-те точки пасив на Волфсбург спрямо лидера Байерн Мюнхен, който има 70 в актива си. Хамбургер пък остава предпоследен с 25 пункта, на две пред последния Щутгарт и на толкова зад 16-ия в Падерборн.