Ръководството на германския втородивизионен Ерцгебирге Ауе иска да привлече българския специалист Павел Дочев на мениджърска позиция в отбора, съобщава "Билд". Президентът Хелге Леонард е предложил на 53-годишния специалист да се завърне на "Ерцгебиргсщадион" от лятото. Българинът познава добре клуба, където работи като старши треньор от юли 2015 до края на февруари 2017 година.

"Имаме сериозен интерес да върнем Павел при нас. Искаме да прибавим още качество към организационното и спортното ни ниво. Павел е точният човек за това. Бихме искали той да работи активно в щаба на клуба", коментира Леонард. Той не уточни длъжността, която ще бъде предложена на Дочев.

"В момента уточняваме този въпрос. Но имаме конкретни виждания какви ще бъдат неговите задачи", допълни президентът на Ауе. Сред задълженията на Дочев ще бъдат скаутска работа с наблюдаване на играчи, разузнаване на съперниците, помощ при планирането на селекцията и подобряване на професионалното ниво на клуба. В момента българинът изпълнява някои от тези задачи на доброволни начала.

"Павел, например, работи интензивно по разузнаването на съперника в последния ни домакински мач Падерборн (б.а. спечелен с 2:1) и размени идеи със старши треньора Даниел Майер. Ако тези задачи между индивидуално отговорните лица са по-ясно дефинирани, нашият клуб ще продължи да се развива още по-професионално", коментира Леонард.

Дочев е без работа от януари, когато беше освободен от кормилото на Ханза Рощок. /БТА