Бившият германски футболист Гюнтер Шлипер призна, че е употребявал допинг по време на състезателната си кариера. По този начин 44-годишният бивш играч потвърди обвиненията на треньора Петер Нойрурер.

„Пробвах каптагон един или два пъти през 80-те години, когато играх за Дуизбург”, каза Шлипер, който се е състезавал за Шалке през 1989 и 1990 под ръководството на Нойрурер.

Както е известно два дни по-рано наставникът оповести, че доскоро играчите в Бундеслигата са прибягвали до забранени субстанции. Германският футболен съюз поиска от Нойрурер да даде повече подробности по случая и да назове имена и факти.

„Ако той е знаел, че футболистите са взимали допинг, е трябвало да каже това преди време. По този начин и той става виновен. Ако Петер твърди, че в края на 80-те години играчи са употребявали каптагон, сега няма как да го докаже. Неговите думи няма да се приемат добре от Шалке, а футболната федерация на страната вече отправи молба към него да назове имена”, каза главният лекар на германския национален отбор – проф. Вилфрид Киндерман.

Междувременно обаче Нойрурер заяви, че в „кралско-синия” тим допинг не се е употребявал и се застрахова от негативната реакция на бившия си клуб.

„Думите ми са грешно цитирани или някой е изопачил това, което казах”, заяви специалистът. Той обаче продължава да държи на изявлението си, че половината футболисти са взимали забранени стимуланти. Това обаче се е случило преди времето му като наставник на Шалке.