Феновете на Хамбургер показаха нагледно що значи лоялност. Въпреки че клубът им изпадна от Бундеслигата за първи път в своята история преди няколко дни, привържениците не го изоставиха в беда. 

Ръководството се притесняваше, че интересът към домакинските мачове във Втора Бундеслига няма да е голям, но запалянковците го опровергаха. От момента на изпадането досега, вече са подновени 15 хил. сезонни билета за следващата кампания. 

За изминалия сезон, засега последен за Шпортферайн в Първа Бундеслига, сезонните карти бяха 26 хил. Но очакванията са тази бройка да бъде премината още до края на месеца. Целият капацитет на "Фолкспарк Щадион" е 57 хил. места. 

Интересното е, че и бройката на регистрираните фенове на клуба се увеличава драстично, вместо да намалява. Още в първия час след изпадането са били регистрирани 1000 нови фенове, а за първите 48 часа след това кошмарно събитие на терена, новорегистрираните членове са станали 3000. Така общата им бройка надхвърля вече 80 хил., а стремежът е да мине 100 хил. в скоро време.