Президентът на Байерн Мюнхен Франц Бекенбауер е много доволен, че отборът му гостува на Милан в първия ¼-финален мач от Шампионската лига. „В този етап от турнира е голямо предимство, решаващата среща да бъде пред собствена публика, коментира „Кайзер” Франц в своята колонка в „Билд”.

„За съжаление само това е преимуществото на отбора в този мач, тъй като няма да можем да разчитаме на Марк ван Бомел и Оливер Кан. Наказанията на двамата играчи много ни тежат.

Не знам, какво става с нашия вратар. Той бе изключително изнервен не само по време на допинг контрола, но и на мача срещу Шалке от Бундеслигата. Отпадането на Кан е шанс за резервния ни страж Михаел Рензинг. Той се справи добре, когато пази вратата отново в мач срещу Милан през февруари 2006 (1:1). В последно време Рензинг се състезава за аматьорския отбор на Байерн.

Отсъствието на Ван Бомел боли не толкова, защото той е магьосник, а защото определяше темпото в тези международни мачове и отбелязваше важни голове”, пише в материала си Бекенбауер.

Според футболната легенда оплакването не помага. „Отмар Хитцфелд ще измисли все нещо за срещата с Милан. Все пак „росонерите” са на цели 33 точки от Интер в Серия А, а нас ни делят само 6 от лидера Шалке. Искам обаче да предупредя да не се подценява Милан. От моето време като футболист през 70-те години знам, че като не ти върви в първенството, се концентрираш върху европейските турнири и даваш всичко от себе си. Смятам, че звездите на Милан Пирло, Кака, Зеедорф и Гатузо също ще постъпят така. Заради отсъстващите футболисти оценявам шансовете на 50:50. На мен ми стига равенство, за да можем другата седмица да решим вси1ко в наша полза”, пише Бекенбауер.