Айнтрахт Франкфурт сложи край на поредицата си от 4 поредни ремита в Бундеслигата, като в 23-ия кръг на Бундеслигата надигра намиращия се в зоната на изпадащите Хановер 96 с 3:0.

Трябва да се отбележи, че може би само едно от споменатите равенства може в някаква степен да огорчи феновете на „орлите” – 2:2 с Вердер Бремен. В другите мачове те имаха много солидни противници като Борусия Дортмунд (1:1), РБ Лайпциг (0:0) и Борусия Мьонхенгладбах (1:1). Затова и не може да се говори за чак толкова сериозно игрово отстъпление.

Айнтрахт Франкфурт можеше далеч по-рано да открие резултата, като още в 6-ата минута Лука Йович се озова очи в очи срещу вратаря Михаел Есер. Сръбският стрелец обаче не успя да се разпише.

През втората част гостите успяха да вземат своето. Йович се превърна в асистент за хърватския си съотборник Анте Ребич в 54-ата минута.

Йович се реваншира в 63-ата минута, когато остана Филип Костич по перфектен начин изведе тарана и той опъна мрежата – 2:0.

Самият Костич също се разписа в последната минута от редовното време, а Йович се отчете с още един голов пас за крайното 3:0.

Отборът от Франкфурт се върна временно на 6-ото място с 37 точки, изпреварвайки с една Байер Леверкузен, който по-късно днес гостува на Борусия Дортмунд. Хановер остава силно застрашен от изпадане – предпоследно 17-о място с едва 14 точки.