Договорът на Михаел Балак с Байер Леверкузен изтича през лятото и със сигурност няма да бъде подновен. Възможно е обаче бившият капитан на Германия да напусне дори по-рано. За това намекна босът на „аспирините“ Волфганг Холцхойзер, според когото привличането на Балак отново не е било успешен ход.

„Достигнахме един момент, в който трябва всички да признаем, че идеите, които имахме преди 20 месеца, не се осъществиха“, призна Холцхойзер.

„Той (Балак) има договор за още три месеца. Ние ще го изпълним професионално. Но ако дойде някой отбор, тогава ще обмислим ситуацията“, сподели босът на Байер.

Старши треньорът Робин Дут също не е голям привърженик на Балак. При смяната на халфа в мача срещу Майнц (3:2), двамата дори не се погледнаха, а пък спортният директор Руди Фьолер хвърли поредния камък в градината на Балак: „Ако бях аз, щях да го сменя още на почивката“, сподели легендата на немския футбол.

Според немските медии никой в Леверкузен вече не е впечатлен от футболните качества на Балак, а освен това съотборниците му също не държат много на неговото присъствие.