След две поредни победи в Бундеслигата и класиране за ¼-финал Байерн определено е във форма. Баварците искат успех и над Вердер в срещата от 25-ия кръг на германската Бундеслига. „Трябва да ударим Бремен. Ако успеем, всичко ще е възможно”, заяви наставникът Отмар Хитцфелд.

Преди три седмици 12 точки деляха Байерн от лидера в класирането Шалке. При победа днес футболистите на Хитцфелд имат шанс да намалят преднината на „кралско-сините” на 4 точки. Според вицепрезидента на клуба от Мюнхен Карл-Хайнц Румениге това е „седмицата на истината за отбора”.

„Бременските музиканти” също се изявиха в Европа в четвъртък вечерта, след като победиха с 1:0 Селта Виго в среща от 1/8-финалите на УЕФА. Освен това Торстен Фрингс, който имаше контузия в бедрото, и нападателят Арън Хунт са здрави и ще вземат участие в мача на „Алианц Арена”. „Мисля, че ще играя”, сподели бившият футболист на Байерн.

Играчите на Томас Шааф са самоуверени и смятат, че ще си тръгнат с трите точки от Мюнхен. „Реал вече не е добър отбор. Победата на Байерн не е постижение от световна класа”, смята мениджърът на бременци Клаус Адолфс.

В другата среща в Бундеслигата днес Хамбургер приема Байер Леверкузен. В състава на Хууб Стевенс липсват Яролим, Атуба, Демел и Абел. Най-лошото обаче за отбора е, че и участието на капитана Рафаел ван дер Ваарт е под въпрос. Хамбургер записа четири поредни победи в първенството, а „аспирините” имат два поредни успеха.