Байерн Мюнхен за пореден път показа, че е много голям клуб, след като веднага реагира на случващото се в Германия. Както е известно, страната е потопена в наводнения, а най-тежко е състоянието именно в Бавария.

Поради тази причина изпълнителният директор на клуба Карл-Хайнц Румениге и министър председателят на Бавария Хорст Зеехофер се уговориха Байерн да изиграе благотворителен мач в подкрепа на жертвите на наводненията.

„Именно нашият отбор получи в последните седмици и месеци голяма подкрепа от населението – вследствие на драматичните картини от наводнените райони искаме да върнем нещо и със своя отбор да изиграем един бенефисен мач в подкрепа на жертвите от наводненията“, заяви Румениге.

Звездите на Байерн ще се изправят в Пасау срещу местен сборен състав, а всички приходи от срещата ще отиват в подкрепа на пострадалите.

Министър председателят Зеехофер пък благодари на клуба за жеста на солидарност: „Нещо специално е, когато световният лидер във футбола показва толкова силен сигнал на съпричасност с хората. Благодаря на ръководството на Байерн и на отбора за страхотния жест.“

Байерн ще играе благотворително заради жертвите на наводненията

източник: Gulliver/Getty Images