Шампионът на Германия Байерн Мюнхен продължава наказателната си акция в Бундеслигата. Баварците стигнаха до шеста поредна победа, като в поредната им жертва се превърна Аугсбург. 

На терена на опонента момчетата на Хосеп Гуардиола победиха с 4:0, въпреки че 58 минути не успяваха да пробият противниковата отбрана. Ариен Робен на два пъти, Мехди Бенатия и Роберт Левандовски реализираха попаденията за успеха. 

Мачът започна с преимущество на Байерн, като едва ли някой е очаквал нещо по-различно. Ариен Робен на два пъти и Роберт Левандовски пропуснаха в началото, а Тобиас Вернер имаше единствения шанс за Аугсбург преди почивката. 

Но въпреки многото шансове за гостите, гол така и не падна през първата част. И втората започна с натиск на гранда от Мюнхен, като гол падна 13 минути след подновяването на играта. Тогава Франк Рибери центрира от фаул и с глава Мехди Бенатия откри резултата. 

Още в следващата атака интригата в този мач приключи. Тогава Себастиан Роде намери с пета Ариен Робен на границата на наказателното поле и той с мощен и добре насочен удар препарира за втори път вратаря Алекс Манингер. 

До края чудовищният натиск на баварците доведе и до още попадения. Третото от тях дойде в 68-та минута, а негов автор беше Роберт Левандовски. Той получи страхотна топка от Бастиян Швайнщайгер и от почти 25 метра прониза с прецизен удар Манингер за класиката. 

Още три минути след това беше оформен и крайният резултат. Тогава пак Роде намери Робен, холандецът проби в типичния си стил и ударът му, макар да беше докоснат от Манингер, се оплете в мрежата за 4:0. 

Така Байерн взе важни три точки и вече има 39 в актива си, с десет повече от втория Волфсбург. Аугсбург пък със сигурност ще се свлече по-надолу в класирането, след като остава с 24 точки. 

В друг от мачовете днес, Борусия Дортмунд за пореден път хвърли в ужас феновете си. Вестфалците тъкмо бяха победили в Бундеслигата миналия кръг и се надяваха вече да направят нещо като минисерия с втори пореден успех, но паднаха при гостуването си на Херта с 0:1. 

Единственото попадение отбеляза Юлиян Шийбер преди почивката. Той беше точен в 40-та минута. Тогава Борусия сгреши при изнасянето на топката и това позволи на Шийбер да направи самостоятелен пробив, при който преодоля Мичел Лангерак и с прецизен удар вкара единственото попадение. 

Така Херта взе важни три точки срещу пряк конкурент за оцеляване и вече има 17 на сметката си. Дортмунд остава с 14 и със сигурност очаква зимната пауза в Бундеслигата, за да се нанесат поправки в представянето на тима. 

Резултати от ранните мачове в Бундеслигата: 

Аугсбург - Байерн 0:4

Херта - Борусия Дортмунд 1:0

Фрайбург - Хамбургер 0:0

Шалке - Кьолн 1:2

Вердер - Хановер 3:3