Аугсбург беше първият отбор през миналата година, който  нанесе поражение на Байерн след спечелването на титлата от баварците, а в събота шампионите отново ще гостуват на същия стадион. Местните този път поне на хартия изглеждат още  по-опасни - заемат 3-о място в класирането с 24 точки.

Байерн пък е на върха с 36. Седем кръга преди края на миналия сезон Байерн спечели  титлата, но беше победен от Аугсбург с 1:0.

"Много хора смятат, че е нормално Байерн да ни победи. Но  кое е нормално през този сезон в Бундеслигата!? Мисля, че сме  свидетели на един луд сезон с намиращия се на дъното Борусия  Дортмунд, докато Волфсбург и ние сме на 2-о и 3-о място,  коментира старши треньорът на домакините Маркус Вайнцирл, който  е на 39 години и в кариерата си на футболист е прекарал няколко  години във втория отбор на Байерн.

"Ние ще се опитаме да направим нова сензация. За да завършим наравно или да победим ще ни трябва и късмет. Ще се вложим  напълно за победата, надява се специалистът. Вчера Бащиян Швайнщайгер изигра първия си пълен мач от  Световното първенство насам. Той прекара 90 минути на терена и  вкара гол за успеха с 3:0 над ЦСКА Москва в последния мач от  груповата фаза в Шампионската лига.

"Щастлив съм, че играх отново футбол преди края на  календарната година. Но големите мачове ще бъдат след Нова  година, ще бъда във форма, заяви плеймейкърът на Байерн. /БТА