Байерн Мюнхен победи Хамбургер ШФ с 4:0 във втория полуфинал на приятелския турнир Телеком Къп. За 60-те минути игра баварците успяха да вкарат цели четири гола чрез Боатенг, Манджукич, Кроос и Мюлер, а по този начин си осигуриха класиране за финала в неделя. В него Байерн ще играе срещу Борусия Мьонхенгладбах, а преди това Хамбургер ШФ и Борусия Дортмунд ще спорят за третото място.

Мачът ще се запомни с факта, че бе неофициален дебют с фланелката на Байерн за новото попълнение Тиаго Алкантара, който бе титуляр и загатна за огромния си потенциал.

Байерн на Гуардиола впечатлява още от началото  вкара 4 на Хамбургер ШФ за 60 минути

източник: Gulliver/Getty Images

В първата си сериозна контрола Байерн на Пеп Гуардиола показа доста добра игра, тотално доминираше случващото се на терена и не срещна никакви проблеми със съперника си.

В началото на мача Клаудио Писаро удари греда, а първият гол падна в 12-а минута. След центриране от корнер, Писаро на два пъти стреля към вратата, но и в двата случая Дробни спасяваше. В крайна сметка обаче топката попадна в Джером Боатенг, който от близо успя да вкара за 1:0.

Вторият гол падна след страхотна изява на Франк Рибери, който получи пас от въздуха зад отбраната на Хамбург и с гръб към Дробни хитро подаде на Марио Манджукич, за когото остана само да чукне топката в опразнената врата.

3 минути по-късно Тони Кроос направи резултата класически след силен шут по земя от границата на наказателното поле. Крайното 4:0 оформи Томас Мюлер, който се възползва от добро центриране на Филип Лам, надскочи всички и с глава вкара за четвърти път във вратата на Дробни.