Борусия Мьонхенгладбах победи адаша си от Дортмунд с 1:0 в полуфинален мач от приятелския турнир Телеком Къп, който се провежда в събота и неделя именно в Мьонхенгладбах.

В четиристранния турнир освен Гладбах и Дортмунд, участват Байерн Мюнхен и Хамбургер ШФ, които от 19.30 часа излизат един срещу друг във втория полуфинал. Победителят ще се изправи в неделя във финала срещу домакините, а загубилият ще срещне Дортмунд в мача за трето място. Мачовете се играят в две полувремена по 30 минути, а при равенство директно следват дузпи.

Първият 60-минутен мач в турнира премина равностойно и изглеждаше, че победителят ще бъде решен след изпълнение на дузпи. В последната минута обаче опитният вратар на „жълто-черните“ Роман Вайденфелер направи груба грешка, която коства загубата на отбора му.

Вместо да изчисти топката, стражът реши да се надиграва с Рафаел в наказателното поле и загуби топката, след което свали бразилеца на земята, от което последва дузпа. Зад топката застана капитанът Филип Даемс, който с добро изпълнение вкара за крайното 1:0.