Германската Бундеслига почти сигурно ще има нов шампион, след като миналогодишния носител на титлата Байерн Мюнхен претърпя поредно поражение в първенството. „Баварците” отстъпиха като гост на Айнтрахт Франкфурт с 0:1, след като показаха напълно беззъба игра срещу не особено опасния си съперник. Домакините заложиха предимно на защитата, но наситената им халфова линия не позволи на Байерн да стигне до чисти голови положения. От друга страна Байерн се стараеше да не се оголва напълно отзад, затова атакуваше с по-малък брой футболисти.

Докато Айнтрахт стигна до няколко добри стрелкови позиции, то „баварците” почти нямаха такива. В края на първото полувреме Макай и Подолски опитаха няколко шута по посока вратата на Николов. Ситуацията на терена не се промени и през втората част. Победното попадение реализира Кристоф Прюс в 79-та минута, след което отново Николов се изяви в рамката на домакините и спаси всички удари към врата.

От неуспеха на Байерн спечели най-много Шалке. „Кралскосините” победиха Щутгарт с 1:0 и така преди утрешната среща на Вердер Бремен са със шест точки на върха в класирането. Младен Кръстаич реализира единствения гол в дербито на кръга в 76-та минута.

Останалите резултати:

Алемания Аахен – Арминия Билефелд 2:0

Борусия Дортмунд – Нюрнберг 0:0

Хановер – Хамбургер 0:0 (Чавдар Янков не игра за домакините)

Волфсбург – Бохум 3:1 (Мариян Христов не игра за „вълците”)