Защитникът Емир Спахич ще разбере дали Байер Леверкузен ще прекрати контракта му в понеделник. До тази развръзка може да се стигне, след като опитният босненски национал е разследван от полицията за нападение над стюард на клуба.

„Имахме няколко интензивни разговори и ще обявим решението си в понеделник“, коментира изпълнителният директор Михаел Шаде след победата с 3:2 над Майнц 05 вчера.

34-годишният Спахич, който в момента лекува контузия, е обвинен в това, че е ударил с глава стюард на тима след злополучния четвъртфинал срещу Байерн Мюнхен за Купата на Германия.

По принцип играчът има договор до лятото на 2016 година, а клубът синхронизира действията си с полицейското разследване на предполагаемото нападание.

„Той все още има договор с нас и неговите адвокати се занимават с тази материя“, каза спортният директор на Леверкузен Руди Фьолер. „Той много съжалява за инцидента, а ние не трябва да позволяваме нашите добри изяви да бъдат съсипани. Без значение от кого“, допълни бившият германски национал.