Холгер Бадщубер ще бъде извън терените минимум 5 месеца, след като скъса връзки на дясното си коляно по време на дербито срещу Борусия Дортмунд в събота.

В 35-а минута Бадщубер се изпречи на пътя на Марио Гьотце и опита да избие топката от звездата на Борусия, но в опита си по ужасен начин усука коляното си, а реакцията на Бастиан Швайнщайгер, който направи знак за смяна веднага подсказа, че става дума за много сериозна травма.

Бадщубер веднага бе занесен с носилка в съблекалнята, а там вече го чакаше майка му Хелга, която опита да успокои своя син. В съблекалнята веднага отиде и друг контузен – Ариен Робен, който има горчив опит с тежки травми и опита да окуражи младия си съотборник.

Старши треньорът Юп Хайнкес призна, че на почивката в съблекалнята играчите са били шокирани от травмата на своя съотборник. Най-вероятно още в понеделник немският национал ще бъде опериран.

Карл-Хайнц Румениге пък уточни, че въпреки травмата, която най-вероятно ще извади Бадщубер от игра за целия сезон, Байерн няма да купува нови бранители. „С Данте, Жером Боатенг и Даниел ван Буйтен имаме трима централни защитници. Ние сме добре окомплектовани.“