Дербито от 15-я кръг на Първа Бундеслига между Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд завърши без победител. Двата отбора си разделиха по точка, след като завършиха 1:1 на „Алианц Арена“.

През първото полувреме двата отбора играха доста позиционно и опасностите пред двете врати липсваха.

В 37-та минута защитникът на Байерн Холгер Бадщубер получи тежка контузия и ще отсъства няколко месеца от игра.

Германският национал беше изнесен от терена на носилка, в 37-ата минута, а на негово място влезе Джером Боатенг. 23-годишният Бадщубер скъса връзки на дясното коляно.

В 43-та минута Марко Ройс стреля от воле, но Мануел Нойер спаси.

Второто полувреме бе доста по-интересно, като двата отбора предложиха изключително атрактивна игра.

Борусия Дортмунд изпусна първата добра възможност да поведе в резултата в 51-та минута, когато Гьотце подаде към Хумелс, който стреля слабо обаче и Нойер спаси.

Три минути по-късно Манджукич стреля опасно, но Вайденфелер спаси.

След центриране в наказателното поле на Байерн в 56-та минута Гьотце стреля с глава, но слабо и Нойер улови топката без проблеми.

Байерн поведе в резултата в 67-та минута, когато Томас Мюлер подаде Тони Кроос, който преодоля двама футболисти на Борусия Дортмунд и прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Вайденфлер.

Борусия Дортмунд успя да изравни резултата в 74-та минута, когато след центриране от корнер в наказателно поле на Байерн топката стигна до Марио Гьотце, който със силен удар я прати във вратата на Нойер.

Томас Мюлер можеше да донесе победата на Байерн в 85-та минута, след като преодоля двама защитници на Борусия и стреля, но в страни от вратата на Вайденфелер.

Три минути по-късно Мюлер стреля опасно, но отново Вайденфелер показа класа и спаси.

Байерн Мюнхен остава начело в класирането с 38 точки, а Борусия Дортмунд заема трета позиция с 27 точки.


szólj hozzá: Bayern vs Bor. Dortmund 1:1 GOALS HIGHLIGHTS