Съвсем доскоро Аугсбург беше един от отборите, които бяха смятани за сигурен изпадащ от Бундеслигата. Но баварците навлязоха в страхотна форма и след четвъртия си пореден мач без загуба за първенството, вече излязоха от опасната зона. 

Новата жертва на тима беше Шалке. На свой терен играчите на Аугсбург надделяха с 2:1 след късен гол и донесоха още радост на феновете си, след като в четвъртък продължиха напред за Лига Европа. 

Този мач можеше да не приключи с победа на домакините, но те я изковаха в последните секунди и затова успехът им изглежда още по-сладък, а Шалке може само да съжалява, че не взе поне хикс. 

Иначе мачът започна равностойно, но положенията липсваха. Все пак гол преди почивката падна и това се случи в 34-та минута. Тогава Доминик Кор стреля, топката се отклони от тялото на корееца Йонг-Хо Хонг и влезе в мрежата на Шалке за 1:0. 

При този резултат свърши първата част, а след подновяването на играта имаше още доста интересни моменти. В 47-та минута Филип Макс можеше да направи 2:0, но ударът му от пряк свободен удар мина на сантиметри от вратата. 

Седем минути след това Леон Горецка можеше да изравни за Шалке, но тресна гредата. И все пак постоянството на тима от Гелзенкирхен даде резултат в 70-та минута, когато резултатът беше изравнен. Тогава Ерик-Максим Чупо-Мотинг създаде страхотна ситуация и намери Сеад Колашинац, който преодоля с хубав удар вратаря Марвин Хитц и направи 1:1. 

Мачът продължи в русло, в което не се виждаше как ще падне нов гол и изглеждаше, че равенството ще е крайният резултат. Но в 92-та минута Франсиско Каюби с прекрасен шут в горния ляв ъгъл на вратата направи резултата 2:1 и хвърли в екстаз публиката на домакините, изковавайки трите точки. 

Така Аугсбург събра вече 16 точки и се измъкна от опасната зона. Шалке остава на осмата позиция с 24 точки, но ако беше взел нещо от този мач, можеше дори да влезе в зона Шампионска лига.