Айнтрахт Франкфурт победи трудно с 3:2 Гройтер Фюрт в последен мач от 27-мия кръг в Бундеслигата. Трите точки не дойдоха никак лесно за гостите от Франкфурт, но успехът ги остави в борбата за място в Шампионската лига през следващия сезон. Поредната загуба пък остави шансовете за оцеляване на последния в класирането повече от илюзорни.

Двубоят започна отлично за домакините, които поведоха още във 2-а минута чрез Никола Джурджич. Радостта им обаче трая кратко и в 13-а минута Такаши Инуи изравни.

Резултатът се запази такъв до 59-а минута, в която Щефан Айгнер даде аванс на Айнтрахт, а 10 минути по-късно Александер Майер уби интригата с трети гол.

Домакините все пак не се отказаха и върнаха едно попадение чрез Серкан Сарарер в 72-а минута, но до края на мача баварците не успяха да стигнат до равенството.

В класирането Айнтрахт е на пето място с 42 точки, колкото има и четвъртият Шалке. Гройтер Фюрт остава твърдо на дъното с 15 точки, на цели 14 от спасителната 15-а позиция и на 9 от 16-ото място, което дава право на участие в бараж.