Волфсбург и Нюрнберг завършиха наравно 2:2 в мач от 27-мия кръг в Бундеслигата. На „Фолксваген Арена“ двата отбора изиграха две коренно различни полувремена и в крайна сметка поделиха по една точка.

През първото полувреме „вълците“ бяха господари на терена и набързо поведоха в 3-а минута след чудесен изстрел от фаул на Диего. В 27-а минута пък Ивица Олич удвои аванса на своя отбор след страхотно попадение. Слободан Медойевич се справи с двама играчи на Нюрнберг отдясно и подаде към хърватина, който с мощен удар с левия крак от 25 метра вкара неспасяемо в горния ляв ъгъл на вратата на Шефер.

Изглеждаше, че Волфсбург ще си осигури трите точки, но след почивката ситуацията се обърна напълно и Нюрнберг на свой ред започна да играе много по-добре от своя съперник и стигна до хикса с 2 гола в рамките на 5 минути.

Особено първото попадение на баварците бе доста зрелищно. В 61-а минута Медойевич изчисти топката от наказателното поле на Волфсбург, а тя падна на 30 метра от нея в централна позиция. Там стоеше Тими Симонс, който директно от воле с уникално изпълнение изпрати топката в дясната сглобка на вратата.

В 66-а минута Хироши Кийотаке центрира от фаул към далечната греда, там Пер Нилсон надигра Симон Кяер и с крак вкара топката в далечния ъгъл за крайното 2:2.

В класирането Нюрнберг е на 11-а позиция с 35 точки, следван именно от Волфсбург с 32.


szólj hozzá: Wolfsburg 2-2 Nurnberg MATCH HIGHLIGHTS