Отборът на Айнтрахт Франкфурт победи Херта Берлин като гост с 2:1 в двубой от 14-ия кръг на Бундеслигата.

Това първи успех за Айнтрахт срещу Херта в Берлин от осем години и първа победа след два мач без успех в немското първенство.

Със спечелените три точки тимът събра 22 на 8-ата позиция. С по 22 точки пред Айнтрахт са още Борусия Дортмунс и Аугсбург.

Съставът на Херта пък е 11-и във временното класиране със 17 точки.

Домакините изпуснаха шанс да открият още в първата минута, когато Ведад Ибишевич излезе в добра позиция и стреля, но вратарят на Айнтрахт Лукас Храдецки внимаваше и спаси.

Херта обаче не пропусна възможността в 15-ата минута, когато Дейви Зелке бе изведен чудесно и не стреши, за да даде аванс от 1:0 за домакините. Само 4 минути по-късно, в 19-ата Ведад Ибишевич прати топката д глава вдясно от вратата на Айнтрахт Франкфурт.

Стражът на Херта Руне Ярстейн спаси вратата си в 25-ата минута след удар на Анте Ребич, но в 26-ата Мариус Волф получи след корнер, стреля неспасяемо и изравни за 1:1, реализирайки за гостите.

Футболистите на Айнтрахт нанесоха своя удар в 80-ата минута, когато Кевин-Принс Боатенг вкара с хубав удар за 2:1, с което донесе победата на състава от Франкфурт.