Айнтрахт Франкфурт има желана да вземе обратно защитника Хесус Вайехо от Реал Мадрид, съобщава „Bild“.

През миналия сезон Вайехо игра под наем в германския отбор и се представи на много високо ниво, което накара Зинедин Зидан да го върне в Реал Мадрид.

През настоящия сезон Вайехо е взел участие само в един мач – за купата на Краля при победата с 2:0 като гост на Фуенлабрада.

Айнтрахт има нужда от подсилване в дефанзивен план, тъй като Макото Хасебе (33 години) има тежка контузия в коляното. В същото време взетият за заместник на Вайехо – Карлос Салседо (24 години) не се представя на очакваното ниво. Той бе привлечен под наем от Депортиво Гуадалахара с опция да бъде откупен.

От Айнтрахт обмислят възможността дори да извадят много примамлива оферта в опит да откупят изцяло правата на Вайехо, но последната дума ще бъде на Зинедин Зидан.

Зидан има много проблеми с контузени играчи от началото на сезона и е малко вероятно да иска да се раздели с Вайехо, който е един от четиримата му централни защитници. Освен това Зизу обяви, че няма намерение да привлича нови попълнения през януарския трансферен прозорец и ще работи с оформената група.

Реал Мадрид няма да привлича нови попълнения

През миналия сезон Хесус Вайехо взе участие в 25 мача за Айнтрахт в Първа Бундеслига, 2 за Купата и общо записа 2265 минути игрово време.