Отборът на Айнтрахт Франкфурт победи като гост Хофенхайм с 2:1 в среща от 7-ия кръг на Бундеслигата.

За Айнтрахт точни бяха Анте Ребич и Лука Йович, а за домакините се разписа Рейс Нелсон. Гостите играта с човек по-малко след 64-ата минута.

Айнтрахт Франкфурт е седми с 10 точки в актива си и вече три поредни победи във всички турнири. Хофенхайм пък е 13-и със 7 точки, а и записа трето поредно поражение във всички турнири.

Хофенхайм имаше шанс да открие в 30-ата минута. Ишак Белфодил обаче удари греда и резултатът остана 0:0.

Гостите от Франкфурт успяха да поведат в края на първото полувреме. В 40-ата минута Анте Ребич реализира за 1:0 с отличен удар отдалеч във вратата на домакините

Тимът на Айнтрахт Франкфурт нанесе втория си удар рано в началото на второто полувреме. Сърбинът Лука Йович бе добре позициониран и се възползва от отбита от вратаря топка, за да вкара втори гол за гостите – 2:0.

Авторът на първия гол за Аайнтрах – Ребич получи втори жълт, а с това и червен картон в 64-ата минута на срещата, оставяйки тима си с 10 човека.

Ишак Белофил пък пропиля нова възможност за Хофенхайм в 81-ата минута. Минута по-късно домакините все пак върнаха едно попадение. В 82-ата Рейс Нелсон бе точен за 1:2 и върна надеждите на Юлиан Нагелсман и компания, но трите точки отидоха на сметката на Айнтрахт Франкфурт.