Отборът на Манчестър Сити се изправя срещу Хофенхайм в мач от груповата фаза на Шампионската лига тази вечер. „Гражданите“ обаче не са срещали тим като този, пише BBC.

Немският тим предлага особени условия за подготовка, а историята му е забележителна.

На тренировъчния терен на Хофенхайм има инсталирана голяма видео стена. По време на всяко занимание, играчите могат да спрат и веднага да се анализира какво се случва. Но това е най-малкото, за да възкликнат от ВBC, че това „не е обикновен клуб“.

Ако не сте чували за селото Хофенхайм, би било напълно разбираемо. Това е населено място с 3 272 души в югозападната част от Германия. В началото на хилядолетието тимът беше в петото ниво на немския футбол. Всичко се промени, когато местният бизнесмен Дитмар Хоп, който е играел за клуба като млад, не реши да инвестира в него за пръв път през 2000 година. Осем години по-късно Хофе вече е част от елита. През настоящия сезон тимът направи своя дебют в груповата фаза на Шампионската лига.

Професионалният статут на клуба датира само от 2007 година.

Средната посещаемост на мачовете през последното десетилетие в Бундеслигата е около 20 хиляди. Според ръководството, отборът представя не само селото, а целия регион.

През 1999 година те се преместват на стадион, носещ името на техния собственик. Но големият и бърз възход наложил само 10 години по-късно да се преместят на нов - „Рейн-Некар-Арена“.

„Това е селски клуб, но стадионът се намира в град, който е малко по-голям. Хайделберг е население от около 155 хиляди души“, разказват от прес-отдела на клуба.

Стадионът е разпродаден вече за всички мачове, а броят на феновете нараства с всеки ден.

Треньор на Хофенхайм е 31-годишният Юлиан Нагелсман. Още един любопитен факт е, че вече се знае, че именно той ще поеме РБ Лайпциг през следващия сезон.

Това, което се забелязва на тренировъчната база, е големият екран. На терена има видео стена, на която се показват клипове на предстоящия съперник на Хофе, така и за анализи и моментална обратна връзка към играчите, ако нещо конкретно се тренира в дадения момент. Независимо дали вали дъжд, сняг или е слънчево - можете да видите екрана отвсякъде.

Хофенхайм също използва футболната машина, разположена в стая. Тя изстрелва топката към футболиста и той трябва да я изпрати в определена зона, която е осветена.

Тази вечер този невероятен отбор приема Манчестър Сити на своя терен, за да покаже колко е израснал – от петото ниво в Германия през 2000 година, до групите на Шампионската лига през 2018.