С 3 хеттрик на Хунтелаар Шалке победи след продължения Виктория Пилзен с 3:1 (1:1 в редовното време) и се класира за 1/8-финалите в Лига Европа, където ще срещне Твенте на Николай Михайлов.

Още в осмата минута домакините от Гелзенкирхен поведоха с 1:0 с гол на Клаас-Ян Хунтелаар отблизо.

В 28-ата чешкият шампион можеше да изравни след опасно центриране, но Вацлав Пилар от няколко метра би в гредата зад Тимо Хилдербранд.

Всичко за Виктория изглеждаше, че е свършва в 61-ата минута, когато Марек Бакош получи директен червен картон и остави гостите с човек по-малко.

Макар и с десет играчи тимът от Пилзен не се предаде и стигна до изравнително попадение в 88-ата минута, когато Франтишек Райторал вкара и прати двубоя в продължения, след като и първата среща бе завършила при равенство 1:1.

Шалке успя да вкара втори гол чак в началото на второто продължение. Чинеду Обаси проби отдясно и центрира в наказателното поле, където Хунтелаар с втория си гол в мача направи 2:1.

В последните мигове на двубоя футболистите от Чехия се втурнаха отчаяно в атака и допуснаха трето попадение в 121 минута след контраатака, завършена успешно отново от Клаас-Ян Хунтелаар, който по тази начин записа хеттрик и оформи крайното 3:1 за немците.

На 8 март Шалке гостува на Твенте, а на 15 март холандците ще пътуват до Гелзенкирхен, който отстои на само 103 километра разстояние от Еншеде.