На страхотни голови шоута станаха свидетели зрителите на последните 2 мача от 11-тия кръг в Бундеслигата. В тях паднаха цели 12 гола като резултатите бяха еднакви – 4:2 в полза на гостите. С по толкова Борусия Мьонхенгладах и Хановер победиха съответно Гройтер Фюрт и Щутгарт.

Във Фюрт домакините водеха на почивката с 2:1 след голове на Нерих от дузпа и на Приб, а между тях Венд бе реализирал гол за Гладбах. През втората част на терена обаче имаше само отбор – този на Борусия, който вкара три попадения чрез Щранцъл, Херман и Маркс от дузпа и по този начин спечелиха с 4:2.

В Щутгарт пък обратът бе още по-впечатляващ. „Швабите“ поведоха с 2:0 чрез Гентнер и Ибишевич от дузпа и при този резултат се прибраха на почивка като изглеждаше, че изходът на мача е предизвестен.

Не така обаче смятаха гостите, които изиграха великолепно второ полувреме, в което вкараха цели 4 гола във вратата на Свен Улрайх. Обратът започна от Артур Собиех в 57-а минута, Ян Шлаудраф от дузпа изравни в 65-а минута, а малко след това Мохамед Абделау изведе Хановер напред. Отново Абделауе след нова дузпа оформи крайното 4:2.

В класирането Хановер е на пето място със 17 точки, а Щутгарт е на 12-а позиция с 13.