Лион си отмъсти на Метц по най-добрия начин за ексцесиите на първия мач между двата тима този сезон. "Хлапетата" разбиха закъсалия си опонент с 5:0 и продължават с добрите изяви само дни, след като разбиха АЗ Алкмаар за Лига Европа. 

Мемфис Депай с две попадения, Александър Лаказет и Матийо Валбуена с по едно изковаха успеха. Иван Баю от гостите си вкара автогол и погромът беше оформен. Така Лион върна за това, че през есента фенове на Метц хвърляха бомбички по терена и мачът беше прекратен. 

Иначе в самото начало гостите можеше да смълчат всички на "Стад де Люмиер". Жорж Манджек изпусна от невероятна възможност още във 2-та минута, а след това домакините овладяха инициативата. 

Последваха множество пропуски пред вратата на Метц, като Депай и Лаказет се късаха да пропускат, понякога и на празна врата. Но попадение преди почивката падна и негов автор беше холандецът. 

В 43-та минута след удар на Лаказет топката срещна гредата, удари се във вратаря Тома Дидийон и на празна врата Депай нямаше как да пропусне - 1:0. При този резултат приключи първата част, а през втората се изви истинска буря пред вратата на Метц. 

Десет минути след първото си попадение холандецът вкара и второ с хубав шут с десния крак, който не остави никакви шансове на Дидийон. Оттам-нататък последваха още множество интересни ситуации пред вратата на гостите. 

Лаказет се скъса да пропуска, а Мевлют Ердинч имаше рядка възможност да се разпише за Метц, но беше неточен. В 74-та минута класиката беше оформена, когато Депай центрира към Лаказет, но Иван Баю намери топката и я прати в собствената си мрежа - 3:0 с автогол. 

Малко след това и Лаказет най-после се разписа след множеството пропуски, а асистенцията беше на Депай, който беше вездесъщ в този мач. В края само Матийо Валбуена оформи крайното 5:0. 

Така Лион събра 46 точки на четвъртата позиция и удържа четвъртата позиция, даваща право на участие в Лига Европа следващия сезон. Метц е точно над зоната на изпадащите със своите 28 точки, само на една пред Дижон, който е под чертата.