Олимпик Лион тотално се възроди в последните 10 минути на срещата с Дижон и след пълен обрат победи с 4:2.

Обратът дойде след отсъдена дузпа в полза на Лион в 84-ата минута, която Александър Лаказет за пореден път изпълни безапелационно.

Така Олимпик стигна до 4-ата позиция с 43 точки.

Още в 11-ата минута "хлапетата" откриха резултата, чрез Корентин Толисо. След грешка на защитата, Толисо, който бе точно пред вратата, вкара за 1:0.

В 30-ата минута Дижон успя да възстанови равенството (1:1). Жулио Тавареш се разписа с глава след подаване на Флоран Балмон, а топката мина на милиметри от ръцете на вратаря, който така и не успя да спаси.

Веднага след почивката Лоис Диони даде преднина на на Дижон. Второто попадение на отбора падна след абсурдна грешка на Максим Гоналон, който не видя съперников играч зад гърба си и изпусна топката.

Десет минути преди края на срещата Корентин Толисо записа втори гол на сметката си. Новото попълнение Мемфис Депай асистира, а Толисо със страхотен далечен изстрел не остави шанс на вратаря.

В 84-ата минута нарушение на Тавареш срещу Моктар Диакаби коства на отбора трето попадение. Реферът отсъди дузпа, а с ипълнението й очаквано се нае Александър Лаказет, който отново бе безгрешен от бялата точка.

Така резултатът стана 3:2 в полза на Лион. За да бъде тотален шокът, в 90-ата минута  Набил Фекир се разписа за крайното 4:2. 

В 54-ата минута бе отменен гол на Мемфис Депай, заради засада.

В друга среща от 26-ия кръг на Лига 1, Монпелие победи Сент Етиен с 2:1.