Турнирът за Купата на Франция затвърди реномето си на един от най-непредсказуемите в целия свят. За пореден път отбор от втора дивизия на страната ще играе на финала на надпреварата. 

Това е бившето величие Оксер, който стигна до решителната битка за трофея след победа с 1:0 над миналогодишния шампион в състезанието Гингам. Кой ще е съперникът на тима от Лига 2 на финала, ще се разбере в сряда вечерта, когато фаворитът ПСЖ приема Сент Етиен. 

Иначе единственото попадение в този мач падна още в 15-та минута. Тогава точен беше Фредерик Самаритано и впоследствие се оказа, че това е голът, който хвърли в екстаз домакинската публика. 

Задачата на Оксер стана малко по-трудна в 83-та минута, когато Джамал Аит Бен Идир си изпроси глупав червен картон и остави тима си с човек по-малко, но това все пак не се отрази на крайния резултат. 

Иначе Оксер има доста богата история в този турнир и въпреки че сега е във втора дивизия, е един от най-титулуваните тимове в надпреварата с четири трофея и един загубен финал. За последно тимът стигна до тази фаза преди точно десет години и го спечели.