Шампионът на Франция Олимпик Марсилия взе първи точки в Шампионската лига след три кръга. Тимът на Дидие Дешан записа няколко последователни успеха във френския елит и сега продължи победата си серия и в европейските турнири. Домакините се наложиха с 1:0 над аутсайдера в група F Жилина, а голът за победителите вкара Диавара в началото на второто полувреме.

Въпреки нулевата първа част на „Стад Велодром”, домакините бяха по-активния тим на терена. Логично марсилци създадоха няколко изгодни положения за попадения, но нападателите в бяло така и не се възползваха.

Това обаче направи Диавара в 48-ата минута, когато заби в крайна сметка оказалия се победен гол за домакините. Съставът на гостите предпочиташе предимно да контраатакува и на свой ред създаде няколко интересни ситуации, в които нападателите на словаците не съумяха да се разпишат.

Победата за Марсилия се оказа решаваща в борбата за второто място в групата, тъй като по-рано днес Спартак Москва, който до този момент имаше пълен актив от точки, допусна поражение от Челси в Москва.

След днешните мачове, временното класиране в група H е както следва: Лидер е Челси с девет точки, следван от Шахтьор с шест, Олимпик Марсилия с три и Жилина без спечелени точки.