Отборът на Челси записа трета поредна победа в груповата фаза на Шампионската лига. Тимът на Карло Анчелоти се наложи с 2:0 като гост на руския Спартак Москва, който до този момент също имаше пълен актив от точки. Головете за успеха на лондончани реализираха Юрий Жирков и Никола Анелка.

Головете в двубоя, който бе под номер 100 за Анчелоти в Шампионската лига, дойдоха през първата част. След няколко поредни положения пред вратата на Петър Чех, първото попадение в срещата дойде в 23-ата минута. Бившият футболист на ЦСКА Москва Юрий Жирков се разписа след феноменален удар от около 25 метра. Руският национал засече от воле избита топка и успя да прехвърли стража на домакините.

Решителния си удар „сините” нанесоха две минути преди края на първото полувреме. Голмайсторът на гостите Никола Анелка покачи на 2:0 след поредния си опит да обстрелва вратата на Спартак. Французинът овладя в наказателното поле и с премерен удар десния крак в долния ъгъл на вратата оформи крайното 2:0.

Лидер във временното подреждане в група F е Челси с пълен актив от девет точки. Втори остава съставът на Спартак Москва с шест, което почти сигурно значи класиране на „сините” за следващата фаза на турнира. На следващите две места остават отборите на Олимпик Марсилия и Жилина. Двата тима излизат един срещу друг по-късно тази вечер.