Легендарният бивш мениджър на Арсенал Арсен Венгер нямаше как да подмине току-така новината за оттеглянето от футбола на своя някогашен играч Абу Диаби. Френският специалист отправи емоционално послание до 32-годишния полузащитник.

Диаби, юноша на френския Оксер, премина в Арсенал през януари 2006 година. Тъмнокожият футболист бликаше от талант и изглеждаше като едно от големите открития на Венгер, но това беше преди злополучния мач срещу Съндърланд на 1 май същата година. Тогава той стана жертва на брутално влизане от Дан Смит.

Диаби прекара декада като футболист на „артилеристите”, но заради впечатляващия брой претърпени травми, той изигра малко над 120 мача. В последните си 4 сезона французинът записа 16 шампионатни участия и напусна през 2015-а.

„Аз съм тъжен, защото ти реши да прекратиш своята кариера”, обърна се Венгер към Диаби. „Странно е, защото преди няколко вечери бях запитан за теб и онова единоборство срещу Съндърланд, което те нарани толкова лошо. Говорих за твоите кураж и сила, които показа, за да се завърнеш.”

„За съжаление, ти не успя да изрази таланта, с който беше надарен. Сигурен съм, че ще се радваш на успехи във всичко, което ти предстои. Наистина се надявам да е така. Благодаря ти и ти пожелавам само най-доброто за в бъдеще”, каза Венгер.