Френският халф Абу Диаби сложи край на професионалната си кариера само на 32 години. Причината за това негово решение са множеството контузии, заради последната от които не е играл футбол чак от август 2016 г. 

Заради изтерзаната си от травми кариера бившият играч на Арсенал получи прозвището Стъкления. За всичките близо 15 години в професионалния футбол той е имал над 70 различни травми, което ограничи изявите му, въпреки че имаше огромни очаквания към него. 

След края на кариерата си при "артилеристите" Диаби премина в Олимпик Марсилия. Но там се появи епизодично на терена, преди да бъде освободен. А след това така и не се намери отбор, който да привлече вечно контузения играч и той спря с футбола. 

"Просто вече беше време да спра. От няколко години така и не можех да се възстановя напълно и ми беше все по-трудно да се поддържам достатъчно здрав за професионален футбол. Просто тялото ми не издържа. Затова казвам край", сподели Диаби пред RMC. 

"Това все пак е едно добре обмислено решение. Затварям една глава, но се отваря друга пред мен. Когато напуснах Марсилия, си дадох една година да се възстановя напълно и да намеря ново предизвикателство. Но ми беше трудно, дори в ежедневния живот изпитвах болки и реших, че няма смисъл да се терзая повече", заяви още френският халф. 

Най-дългият престой в кариерата му беше именно в Арсенал, където прекара девет сезона и половина. В последните четири от тях обаче изигра само 22 мача, а в заключителните два с червено-бялата фланелка - само два. Той беше смятан за един от най-обещаващите халфове на миналото десетилетие, но травмите съсипаха кариерата му.