Чудовищните трансфери през това лято продължават. След мултимилионните сделки за Луис Суарес и Хамес Родригес, сега умопомрачителна сума беше платена и от ПСЖ за звездата на Реал Мадрид Анхел ди Мария. 

Според испанските издания, парижани са си стиснали ръцете с шефовете на европейския клубен шампион за сумата от 75 млн. евро. Тя ще нарасне с още 5 млн. евро с различни бонуси. 

Вестник "Ел Мундо Депортиво" твърди, че вече всичко е договорено и още в понеделник или най-късно вторник аржентинецът ще е официално играч на френския шампион. Лично един от босовете на ПСЖ шейх Насер ал Келайфи е водил преговорите с Флорентино Перес. 

Уловката в сделката е, че този сезон Ди Мария ще се води под наем на "Парк де Пренс" и затова ще бъдат платени само 10 млн. евро до края на годината. Това се прави, за да се намери пролука в правилата за финансовия феърплей, които френският гранд редовно погазва. 

Затова Реал Мадрид ще има опция да си върне аржентинеца до началото на сезон 2015/2016, но за целта ще трябва да бъде платена огромна сума. А иначе останалите 70 млн. евро по сделката ще се платят следващото лято.