Пари Сен Жермен и Реал Мадрид са постигнали споразумение за трансфера на Анхел ди Мария и се очаква в следващите 48 часа да обявят официално сделката, съобщава „AS“.

Според информацията президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес, президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи и Жорже Мендеш са провели среща, на която са постигнали споразумение относно трансфера на Анхел ди Мария.

26-годишният футболист от няколко седмици има подписа предварителен договор с френския шампион, който е за срок от 5 години. Освен това аржентинският национал ще получава 8 милиона евро на сезон.

До преди часове проблем пред осъществяването на сделката бе фактът, че ПСЖ не може да си позволи да плати трансферната сума за Ди Мария, защото го грози наказание от УЕФА за неспазване на правилата на финансовия феърплей.

Трансферът на Анхел ди Мария в ПСЖ ще бъде на стойност 75 милиона евро.

От ПСЖ са поискали да платят първоначално 10 милиона евро на Реал Мадрид, а аржентинецът да играе като преотстъпен на „Парк де Пренс“ през новия сезон. По този начин ПСЖ няма да наруши правилата на финансовия феърплей. През следващото лято френският клуб е искал да плати останалата сума по сделката, която се равнява на 65 милиона евро. От Реал Мадрид обаче са отказали подобна схема на разплащане.

След дълги преговори трите страни по сделката обаче намериха начин да постигнат споразумение и трансферът ще стане факт най-късно до понеделник вечерта, когато двата клуба се очаква да го обявят официално.

Ако Реал Мадрид и ПСЖ не обявят официално трансфера на Ди Мария до понеделник, той ще започне подготовка с „белия балет“ във вторник на базата на клуба Валдебебас.