Бъдещето на Леонардо Жардим като наставник на Монако отново изглежда заложено на карта. След трудната за преглъщане загуба с 3:4 от Олимпик Марсилия в Лига 1 най-радикално настроените привърженици на „монегаските” поискаха уволнението на португалския наставник.

Само преди година Жардим също започна ужасяващо кампанията и в резултат на това напусна по взаимно съгласие. След неуспешен експеримент с Тиери Анри като старши треньор Монако върна начело португалеца, донесъл последната шампионска титла в клубната витрина. Той успя да стабилизира отбора дотолкова, че да се избегне изпадането.

Ситуацията сега изглежда абсолютна същата, защото Монако няма победа в първите си 5 мача, като записа само 2 ремита и заема 19-ото място в класирането. „Тъй като клубът не казва нищо, ние няма да се преуморяваме, като творим дълги писания, макар че има много какво да се каже… Накратко, време е за действия: Жардим, благодарим ти, но е време да напуснеш и да вземеш със себе си всички, които закриляш”, заявиха ултрасите в своето изявление.

„В противен случай, господа шефове, вие не виждате ли? Ако не разбирате нищо, доведе професионалистите, които направиха този отбор печеливш. Те ще ви помогнат да разберете. Нямаме проблем да подписвате чекове, просто се уверете, че те са правилните”, се казва още в текста.