Отборът на Монако продължава да е без победа в Лига 1, след като загуби в 3:4 от Олимпик Марсилия в мач от петия кръг на френското първенство.

Първото попадение в срещата падна в 17-а минута, когато Уисам Бен Йедер вкара топката в долния ляв ъгъл, покрай протегната ръка на вратаря Стин Манданда.

В 26-ата минута Висам Бен Йедер получи убийствено подаване, озовавайки се сам срещу вратаря, и след хладнокръвен удар по трева в центъра на вратата направи резултата 2:0 за „монегаските”.

В 38-ата минута Дарио Бенедето достигна до перфектно подаване в наказателното поле и с брилянтен завършек изстреля топката право във вратата на Бенжамен Лекомт.

Само три минути по-късно Валер Жермен изравни резултата, след като скочи, за да засече центриране и с брилянтен удар с глава вкара топката в десния ъгъл на вратата.

В 61-ата минута Марсилия достигна до пълния обрат в резултата. Дмитри Пайе намери отправи силен и плътен удар и топката се озова в долния десен ъгъл на вратата.

Пет минути по-късно пред Дарио Бенедето се откри огромно свободно пространство, след като достигна до прецизен пас в наказателното поле. Италианецът не се поколеба да нанесе страхотен удар и да направи резултата 2:4 за гостите.

В 75-ата минута Тиемуе Бакайоко прокара топката към Балде Кейта, който пое подаването в наказателното поле и без да се двоуми шутира в горния десен ъгъл, обезоръжавайки вратаря на Марсилия. Така бе оформено крайният резултат 3:4.

След загубата Монако се намира на предпоследната позиция в класирането, едва с 2 точки от 5 изиграни двубоя. Отборът на Марсилия, от своя страна, продължава победната серия и е четвърти в класирането с актив от 10 точки.