Френските медии цял сезон не спираха да хвалят българската звезда на Монако Димитър Бербатов, но сега посмениха леко тона спрямо него. След третия пореден мач на "монегаските" без отбелязан гол, последваха и тънките критики към благоевградчанина. 

Бербо не се е разписвал от двубоя с Лил, в който донесе победата с 1:0 на тима си. Това стана на 24 януари и от тогава българинът няма попадение на сметката си. Това породи и отзивите за него в planete-asm.fr. 

"Пореден ден без радост за Бербатов беше вчерашният срещу Гингам. Но това му се случва доста често напоследък, откакто го застигна сушата", пишат в сайта в коментара си по адрес на представянето на нападателя в последните двубои. 

След последните три мача, в които тимът от Княжеството не е отбелязвал гол, той отпадна на полуфинал за Купата на Лигата, а в първенството се отдалечи от първите позиции в класирането на Лига 1. 

А въпреки тънките критики за лекия спад във формата на Бербатов, той продължава да е водещият реализатор на отбора във всички турнири и със сигурност занапред ще се разчита за него.