Гингам победи Монако с 1:0 в мач от 24-ия кръг на френското първенство. Българският нападател започна като титуляр и остана на терена през целия мач, но не успя да се разпише.

Единственото попадение дойде в 51-ата минута, а точен беше Дориан Левек. Интересното е, че домакините играха с човек по-малко в продължение на над 70 минути, след като Мустафа Диало беше изгонен в 21-ата минута.

В първите минути на срещата домакините бяха по-активният тим на терена и на няколко пъти застрашиха вратата на Даниел Субашич. Най-чистото положение в началото обаче бе за гостите. В 18-ата минута далечен удар на Ферейра Караско срещна гредата. 

В 22-ата минута Гинган остана с човек по-малко, след като Мустафа Диало влезе грубо в глезена на Жереми Тулалан и получи директен червен картон. 

В 51-ата минута домакините откриха резултата с попадение на Левек. До края на мача въпреки опитите на "монегаските" да стигнат поне до равенството, това не се случи, а тимът на Бербатов пропусна възможността да изпревари Сент Етиен от 4-ото място като остана с актив от 40 точки.

Гингам е на 10-ото място с 32 точки. Така в трети пореден мач Монако не може да отбележи гол, след мачовете с Лион за първенство и Бастия за Купата на Лигата.