Троа е новият член на елита на френския футбол. Представителят на Лига 2 спечели крайната победа в баража с елитния Лориен и от новия сезон ще мери сили с най-големите тимове в страната. 

След успех с 2:1 у дома в първия мач, Троа успя да удържи нулево равенство на "Стад дьо Мустоар" и в крайна сметка се пребори за квотата си в Лига 1 и отприщи празненствата сред феновете си. 

Този мач можеше да има съвсем различен развой. В 4-та минута Бенжамен Муканджо беше близо до откриването на резултата в полза на Лориен, но нацели гредата. В интерес на истината, това беше и единственото интересно положение преди почивката. 

След нея имаше малко повече ситуации, но пак голове не паднаха. В 53-та минута Адама Ниан можеше да открие за Троа, но изстрелът му от изгодна позиция без подготовка беше избит от вратаря с една ръка. 

В 65-та минута "мерлузите" можеха да вкарат попадението, което да ги остави в елита. Но не успяха. Тогава Уалид Меслуб центрира от пряк свободен удар, а на далечната греда Стивън Морейра опита с пета да вкара топката в мрежата, но не успя. 

Троа можеше да сложи точка на спора в 83-та минута, когато Самюел Гронсир излезе сам срещу вратаря на "мерлузите", но опита по изключително нескопосан начин да го прехвърли и съответно не успя. 

В крайна сметка попадения в този мач така и не паднаха и с общ резултат 2:1 Троа се класира за Лига 1 през новата кампания, а Лориен ще е във втората дивизия на френския шампионат.