Колебливите изяви на Монако без българската звезда Димитър Бербатов продължават. "Монегаските" се провалиха за трети пореден път без ключовия си нападател и завършиха само 1:1 срещу прекия си конкурент за местата в Европа Сент Етиен на неговия терен. 

Така те добавиха и този резултат към загубата от Бенфика в Шампионската лига и равенството срещу Реймс у дома от предишния кръг в Лига 1 и продължават да изпитват огромни трудности в атаката. 

А този мач можеше да се развие по съвсем различен начин за гостите. Те поведоха още в 17-та минута, когато най-после се отпуши един от конкурентите на Бербо в атака Ласина Траоре. Високият котдивоарец се разписа след страхотна асистенция на капитана Жереми Тулалан и дълго време това беше единственият гол в мача. 

Но това статукво се задържа до 58-та минута. Тогава Ромен Хамума намери по страхотен начин Рики ван Волфсвинкел и бившият съотборник на Валери Божинов в Спортинг се разписа за 1:1. 

Задачата на "монегаските" се утежни още повече в 72-та минута, когато Тиемуе Бакайоко беше изгонен и мечтите им отново да стигнат до преднина на практика рухнаха. В крайна сметка резултатът се запази до края и двата тима си взеха по една точка. 

Така Монако остава на седмата позиция с 19 точки, докато прекият им конкурент е с едно място нагоре и три точки в повече. Затова и тимът от Княжеството изпусна златен шанс да го измести от там. Това обаче може да се случи след завръщането на Бербатов след паузата за националните отбори в мача с Каен на 22 ноември. 

В другия двубой от ранната неделна вечер, Реймс продължава с изненадващите резултати, като сега подчини и уж конкурента за място в Европа Лил с 2:0 у дома. И двете попадения паднаха преди почивката, като Бенжамен Муканджо откри в 26-та минута от дузпа, за която Корчиа беше изгонен от състава на "кучетата", а Аиса Манди оформи крайното 2:0 в 34-та минута. 

Така Реймс записва пореден мач без загуба и вече е десети с 18 точки, докато Лил, макар и само с две по-малко, затъва към долната половина на таблицата и може да се преориентира в приоритетите си.