Лион излезе на втора позиция във временното класиране във френската Лига 1 след успех с 3:1 над Гингам в мач от 13-я кръг на шампионата. За Олимпик Лион това бе пета поредна победа във Франция, като отборът вече има 26 точки, само две по-малко от лидера Олимпик Марсилия, който е с 28, но и мач по-малко. Трети и четвърти пък засега са ПСЖ и Бордо, които имат по 24 точки в актива си, като парижани също са с мач по-малко.

Домакините имаха превъзходство през целия мач. Лион откри още в 8-ата минута, когато Александре Лаказет реализира за 1:0 след удобно подаване от Милан Бишевич. В средата на първото полувреме домакините удвоиха преднината си, след попадение на 21-годишния Набил Фекир в 20-ата минута.

В допълнителното време на първата част обаче вратарят на Олимпик Лион се вкара автогол и така сам намали аванса на своя тим.

След почивката обаче Лион не остави съмнения кой е по-добрият отбор и стигна до трето попадение, след като Фекир реализира втория си гол в мача в 87-ата минута, след асистенция на Максим Гоналон.

С поражението тимът на Гингам е в зоната на изпадащите във Франция с 12 точки, след 9 загуби и едва 4 победи в срещите си до момента, макар да бе записал два поредни успеха – срещу Бастия и срекщу Динамо Минск в Лига Европа.