Треньорът на Сент Етиен Кристоф Галтие изрази своето възмущение от начина, по който не само неговият отбор, но и цялата Лига 1 бива отслабена поради невъзможността да предлага финансови условия на играчите, каквито могат да си позволят други първенства.

Повод за реакцията на наставника отчасти беше съдбата на неговия футболист Франк Табану. Универсалният флангови играч напусна „зелено-белите“ преди началото на кампанията, за да подпише със Суонси, ала само 6 месеца по-късно се върна под наем в Сент Етиен заради липса на игрови минути.

„Вече ако продаваш най-добрите си играчи, не е за да купиш други на същата цена или малко по-скъпи. За да компенсираш, трябва да откриеш рядък талант или да го създадеш, а това отнема време“, каза Галтие. „Нашето първенство постоянно отслабва. Най-добрите играчи се тръгват твърде рано, а тези, които не успеят да го сторят, предпочитат да играят в Китай. Това е ужасно.“

„Броят на играчите, които си тръгват, за да отидат в Англия, а там на играят, е страшно висок. Аз дори не мога да ги върна обратно, защото няма как да си позволя заплатите им. Мамка му, какво бих могъл да направя?! Сега всичко се дължи на парите от ТВ права в Англия, но преди 10-15 години ситуацията не беше такава“, добави Галтие.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS