Пари Сен Жермен оформи своя требъл през сезона във Франция, след успех с дузпи във финала в турнира за Купата на Лигата срещу Лион с 6:5 след дузпи. В редовното време и продълженията двата тима не успяха да си отбележат и трябваше да решат победителя с наказателни удари. Там пропуск при шестото изпълнение направи Траоре и парижани ликуваха. Лион завърши продълженията с 10 души след червен картон на Рафаел в 120-ата минута.

БГНЕС
43 снимки

Отлична комбинация в 8-ата минута Неймар пробва мерника си, но не намери целта. В края на полувремето отлична намеса на Антони Лопес не позволи на топката да влезе в мрежата му. 

В 50-ата минута Мемфис Депай шутира около границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата. Лион имаше възможност да открие резултата в 82-ата минута когато Корне стреля, но Навас спаси отбора си от попадение. В 87-ата минута Неймар стреля опасно под гредата, но Лопес остави отбора си в мача.

В продълженията на срещата двата тима не искаха да сбъркат, а най-чистото положение пропиля Неймар, който от пряк свободен удар в 120-ата минута не намери целта, а при нарушението Рафаел получи червен картон.

Така дузпите трябваше да определят победителя. Андерсон, Екамби, Какере, Мендеш и Ауар бяха точни за Лион, но при шестото изпълнение пропуск направи Траоре като Лопес спря топката, а Сабария реализира шестата за Пари Сен Жермен, като преди него точни бяха Ди Мария, Верати, Паредес, Ерера и Неймар.