Отборът на Пари Сен Жермен официално бе коронован за шампион на френската Лига 1 за девети път след решение на Професионалната френска футболна лига в четвъртък. Във вторник беше потвърдено, че мачовете във Франция няма да могат да се провеждат до септември след указ на министър-председателя.

Тъй като УЕФА настоява вътрешните надпревари да приключат до август, настоящият сезон 2019/2020 в Лига 1 беше анулиран.

Днес от Професионална френска футболна лига потвърдиха, че тимът на Томас Тухел е обявен за шампион след 27 мача. ПСЖ завършва сезона с 68 точки, като спечели общо 22 мача.

Също така беше потвърдено, че текущото класиране в лигата е също и крайно такова, което означава, че Рен и Марсилия се класират за Шампионската лига, докато Лил, Ница и Реймс ще участват в Лига Европа.

Амиен и Тулуза пък изпадат в Лига 2, докато Лорен и Ланс са промотирани от Лига 2 в Лига 1.

Президентът на Професионална френска футболна лига Дидие Кийо заяви, че следващият сезон - 2020/2021 ще трябва да започне до края на август.

„Нашата цел е да започнем сезон 2020/2021 през август - най-късно 22/23 август. Датата ще бъде определена след консултация с операторите. Ако има възможност да се играе при закрити врати, ще има възможност да се изиграят и съответните финали за Купите през август“, заяви Кийо.

Ако Сент Етиен или Лион спечелят съответните финали за купите (и двамата тима играят срещу ПСЖ, Сент Етиен за Купата на Франция, докато Лион за Купата на лигата) тогава те ще се класират за Лига Европа на мястото на Ница или Реймс.