Един от силно представящите се френски отбори Страсбург направи гаф по пътя си към преследване на Лига Европа. Елзасците сгафиха у дома срещу заплашения от изпадане тим на Каен и мачът завърши 2:2. 

Домакините на два пъти повеждаха, но така и не успяваха да удържат аванса си. В края те имаха претенции за дузпа, но след намеса на VAR такава не беше отсъдена и в крайна сметка мачът остана без победител. 

Иначе мачът започна страхотно за Страсбург. Още в 5-та минута Пабло Мартинес направи двойно подаване с Адриен Томасон и излезе на стрелкова позиция пред наказателното поле, откъдето изстреля истински снаряд за 1:0. 

Но гостите изравниха сравнително бързо. В 22-та минута вратарят на домакините изби неспокопосано една лесна топка и я прати на крака на Файсал Фаджр пред наказателното поле. От там мароканецът стреля силно по земята и точно в левия долен ъгъл на вратата, за да направи 1:1. 

Отговорът на елзасците обаче беше светкавичен. Още в следващата атака Адриен Томасон с поредния си перфектен пас изведе сам срещу вратаря Лебо Мотиба и той с хубав удар преодоля вратаря и отново даде преднина на тима си. 

Малик Чуконте изпусна да изравни малко преди почивката, а развръзката остана за втората част. И тя настъпи в 81-та минута, когато Саиф-Едине Хауи беше на точното място за добавка и опъна мрежата на Страсбург за крайното 2:2. 

Малко след това елзасците получиха и дузпа, която обаче беше отменена след намесата на VAR. Оказа се, че играчът на Страсбург се е спънал сам в терена преди да стреля и така нямаше изпълнение от 11-те метра. 

Така мачът остана без победител, а след тази развръзка Страсбург остана осми с 23 точки, на три от зона Европа. Каен е едва 18-и с 14 точки, като тази позиция се отъждествява с баража за оцеляване след края на сезона. Тимът е само на точка над последния изпадащ Монако, но и на две зад Амиен, който е последен над чертата.