Олимпик Марсилия и Реймс не се победиха и завършиха 0:0 на "Стад Велодром" в една от най-интересни срещи от 15-ия кръг на френската Лига 1. 

След това равенство Марсилия остава 5-ти с 26 точки, като пропусна възможността да се намести на 4-то място и да изпревари намиращия се там Лил. Реймс продължава да стои стабилно в средата на таблицата - 9-ти с 21 т.

В друга среща от неделната програма Страсбург се върна на пътя на победите (след серия от 3 равенства и 1 загуба) и натупа здраво Рен с 4:1 при гостуването си на "Роазон Парк".

Домакините откриха чрез Исмаил Сар в 9-ата минута, но така и не успяха да запазят преднината и получиха цели 4 гола в своята врата. В 20-ата минута Адриен Томасон изравни, след подаване на Кени Лала, а Хонас Мартин даде преднина на гостите в 32-ата минута от дузпа.

5 минути след началото на втората част Страсбург получи право да изпълни нова дузпа, която отново бе реализирана от Хонас Мартин. Точката на спора сложи бранителят Пабло Мартинес в 77-ата минута на двубоя. 

Така Страсбург се изкачва до 8-то място в подреждането с актив от 21 точки, докато Рен остава 14-ти със 17 точки.