Отборът на Нант имаше незавидната „чест” да се превърне в изненадата на вечерта в 1/16-финалите от Купата на Лигата във Франция. Тимът на Клаудио Раниери отстъпи с 1:3 от втородивизионния Тур и безславно приключи участието си.

Още през първото полувреме зрителите видяха и четирите гола, като домакините от Тур започнаха, меко казано, ударно. В 5-ата минута 21-годишният Флориан Мигел откри резултата, а буквално секунди по-късно аржентинецът Даниел Манчини направи резултата 2:0. Класиката в полза на Тур оформи опитният алжирец Хамур Буаза в 19-ата минута и изведнъж „канарчетата” се озоваха пред цяла планина за изкачване.

В 35-ата минута бразилецът Лима намали за Нант от дузпа, но през второто полувреме конгоанецът Антъни Уалонгва постави елитния тим пред неразрешим ребус. Само за 7 минути тъмнокожият защитник си изкара два жълти картона, а това улесни Тур в съхраняването на аванса си.

В друг мач от 1/16-финалите българинът Мартин Кавдански се прояви, макар и по не най-добрия начин. Бившият играч на Локомотив Пловдив бе изгонен за своя Клермон Фуут, който загуби с 2: 4 от елитния Тулуза. Това се случи малко след оформянето на крайния резултат в 58-ата минута.

Купа на Лигата във Франция, 1/16-финали, резултати от сряда:

Анже – Нанси 3:2

Дижон – Рен 1:2

Метц – Ред Стар 1:0

Страсбург – Сент Етиен 6:5 след дузпи (1:1 в редовното време)

Тулуза – Клермон Фуут 4:2

Тур – Нант 3:1

Троа – Амиен 1:2

Лил – Валансиен 7:6 след дузпи (2:2 в редовното време)