Отборът на Лил позабрави за колебливите си изяви в Лига 1 с успех за Купата на Лигата. "Песовете" стигнаха до успеха над втородивизионния Валансиен като домакини и намериха място на 1/8-финалите. 

Лил надделя след изпълнение на дузпи над този съперник, като дори и във въпросната битка имаше затруднения. В редовното време битката завърши наравно 2:2, а именно в последната минута на битката Валансиен доведе нещата до дузпи, след... вкарана дузпа.

Иначе домакините поведоха още в 14-та минута чрез звездата си Ясин Бензия, но не успяха дълго да удържат аванса си. Точно преди почивката - в 44-та минута - Валансиен стигна до изравняването с попадението на Жордан Пиер-Шарл и така интригата в този двубой се запази с пълна сила за второто полувреме. 

Лил направи каквото зависеше от него и вкара втори гол четвърт час преди края чрез аржентинеца Есекиел Понсе. И тъкмо когато изглеждаше, че той ще е достатъчен за класиране, Валансиен изравни чрез Лебо Мотиба от дузпа в 92-та минута. 

Така се стигна директно до изпълнения от 11-те метра, защото в Купата на Лигата на Франция продължения не се играят. Там нервите на играчите на Лил се оказаха по-здрави и отборът продължи на осминафиналите след 5:4 при дузпите.